Vragen aan Liane den Haan

Johannes van der Made (Zuid Holland)
21 oktober 2020

Beste mevrouw den Haan,

Helaas moeten wij meemaken, dat er weinig respect is voor ouderen. Je wordt niet meer voor vol aangezien. En met een laag inkomen (A.O.W.) kan je maar net rondkomen. De prijzen bijvoorbeeld van het openbaar vervoer is slecht op te brengen voor AOW ‘ ers. En zo geraken we meer en meer in een isolement. Wat gaat u als lijsttrekker van 50PLUS daaraan doen?

Vriendelijke groet. Lees antwoord


Albert Huizeling, (Groningen)
25 september 2020

Geachte mevrouw Den Haan,

Graag ontvang ik van u uw eigen gedachtegoed omtrent:

  •  Europa
  •  zorg algemeen
  •  nieuwe pensioenakkoord.
  •  Nederland republiek of monarchie
  •  asielbeleid
  •  sociaal woningbeleid
  •  ouderenzorg

Met vriendelijke groet,
Albert Huizeling

Lees antwoord


Franc Gerritsen, Bilthoven (Utrecht)
Ex secretaris en voorzitter a.i. van afdeling provincie Utrecht
20 september 2020

Geachte mevrouw den Haan, beste Liane,

Het was fijn om u te ontmoeten afgelopen vrijdag in Rosmalen tijdens het Politiek Café e in Rosmalen.
U gaf daar een heel helder en begrijpelijk antwoord op de relevante vraag die een van de aanwezigen stelde over het pensioenakkoord. Namelijk hoe u daar in staat en of u nu vóór of tegen het akkoord bent. Misschien zou u dit antwoord hierbij nog eens op schrift willen zetten, omdat ik heb vernomen dat daar veel onduidelijkheden en vragen over zijn bij de 50plussers.

Lees antwoord Liane den Haan aan Franc Gerritsen   

Lees antwoord Liane den Haan: het pensioen van de toekomst

20 september 2020
Van de redactie:
Omdat soortgelijke vraag over het pensioenakkoord werd gesteld door meerdere leden via het contactformulier, mails, telefoontjes of anderszins,  volstaan we hierbij met het noemen van alleen de namen van enkele van die vraagstellers:
Jan van der Biezen,  R. Binsbergen,  Wim de Boer,  Anja de Jong,  Karel Koopman,  Fie Odyle, A.J. Okkinga,  Henk-Jan Verboom en  Bertus Westland.
Allen bedankt voor het aanleveren van de vraag.


Pieter van Brakel vraagt
20 september 2020

Op 13 juni overleed mijn echtgenote op 70 jarige leeftijd aan een hartstilstand . Ik heb ze zelf nog gereanimeerd. De holocaust die over me heen kwam, is veel zeggend hoe Nederland anno 2020 er voorstaat, en dat is niet best! Ik moet het helemaal alleen uitzoeken. Dus wassen eten koken en schoonmaken. Ik heb totaal van niemand een telefoontje gekregen of ik hulp nodig had. Ben goed in administratie dus daar kom ik wel uit. Wat me opviel is dat (woon in een huurhuis)  dat de huurtoeslag problemen oplevert omdat een half jaar met tweeën en een half jaar alleen! Ook is de huurtoeslag veel lager. Om dezelfde huurtoeslag te ontvangen als voorheen moet ik sowieso 6500 euro minder inkomsten hebben . Dat haal ik niet omdat de geh Zoë en alleenstaande AOW 5000 bruto is. De huur is te hoog voor mijn inkomen, dus moet ik gaan verhuizen. Maar er zijn geen senioren woningen.

Samengevat : zogenaamd is Nederland een land met veel zorg en hulp in. Wat voor vorm dan ook. Ik heb er niets van gemerkt. Soms geef ik Geert Wilders gelijk, dat we in een bananen republiek wonen en in een corrupt land. Graag u reactie.

Daarvan hangt af of ik ( en anderen ) weer ! 50 plus gaan stemmen!

Vrgr.  P.v. Brakel

Tweede vraag van Pieter van Brakel:

Graag wil ik u enkele vragen stellen. Wat was er precies aan de hand ivm de lidmaatschap gelden van afdelingen? Waar veel toestanden door zijn ontstaan?

*( Redactie: We nemen aan dat dhr. Van Brakel doelt op de situatie bij ANBO in 2013)

Lees antwoord van Liane den Haan