Ellen Verkoelen

Ellen Verkoelen:

‘Hecht waarde aan ervaring en wijsheid’

Kandidaat Tweede Kamer 50PLUS: Ellen Verkoelen - Foto: Patricia SteurEllen Verkoelen uit Rotterdam staat op plaats 3 van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Ellen is een zeer gerespecteerd raadslid voor 50PLUS in haar woonplaats; in 2018 was ze zelfs genomineerd voor ‘Beste politicus van Rotterdam’. In de landelijke politiek wil zij zich met name ook sterk maken tegen leeftijdsdiscriminatie. “Ik wil me inzetten voor respect tussen jong en oud, en ik zal er voor pleiten waarde te hechten aan gezond verstand, ervaring en wijsheid.”

Ellen Verkoelen (63) is geboren en getogen in Brabant. Ze had een Limburgse vader en een Belgische moeder. Ellen woont alweer 35 jaar in Rotterdam en ondanks dat haar Brabantse oorsprong nog duidelijk hoorbaar is in haar zachte G, voelt ze zich als een vis in het Rotterdamse havenwater. “Ik voel me meteen weer thuis als de skyline van Rotterdam opdoemt en ik over de Van Brienenoordbrug rij.”

Vertel eens iets meer over jezelf. Iets wat we nog niet weten.

“Ik studeerde af op het automatiseren van een laboratorium met een robotarm en verdedigde daarbij de Eerste Wet van de Robotica van sciencefiction auteur Isaac Asimov. Dat wist je vast niet, wel? Die Eerste Wet luidt: ‘Een robot mag een mens geen schade toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens schade oploopt’. Het is dé rode draad in mijn leven privé en zakelijk geworden; inspireren, samenwerken, ondersteunen, implementeren en bestendigen van duurzaam moreel verantwoord gedrag en houding. Als geëngageerd mens leef ik mijn bestaan vanuit een open, respectvolle houding. En als technisch wetenschapper durfde ik buiten gebaande kaders te denken. Als inspirerend adviseur is dat mijn vak geworden.”

Wat is het allerbelangrijkste voor jou in je dagelijks bestaan?

“Ondanks dat ik mij geen leven kan voorstellen zonder mijn politieke werk voor 50PLUS in Rotterdam en de provincie Zuid-Holland zijn dat toch mijn twee kinderen. Ik maak deel uit van hun jeugd en hun groei naar zelfontplooiing. Met de komst van mijn kleinzoon dit jaar is mijn leven nog voller en rijker geworden. Gelukkig is mijn gezin goed te combineren met mijn hang naar rust, die ik vind in de natuur. Volledige ontspanning haal ik samen met mijn partner uit het duurzaam klussen aan mijn nieuwe stacaravan op het platteland van Brabant. Daarnaast leg ik als gevoelsmens, in die serene omgeving van dat bourgondische land, mijn levenservaringen vast in korte verhalen en essays.”

Voor welke punten uit het verkiezingsprogramma van 50PLUS ga je je hard maken?

“Ik maak mij hard tegen leeftijdsdiscriminatie, zet mij in voor respect tussen jong en oud, vraag aandacht om naast kennis ook waarde te hechten aan gezond verstand, ervaring en wijsheid. Ik ga voor een veilige, leefbare en duurzame leefomgeving voor alle inwoners. Elk mens heeft recht op een dak boven het hoofd, eten op tafel en de juiste zorg. Voor deze primaire levensbehoeften knok ik!”

Hoe wil je de achterban van 50PLUS vertegenwoordigen in Den Haag?

“Ik sta met mijn voeten midden in de samenleving. Voor mij is het contact en inspraak van de inwoner, waaronder speciaal ook de oudere inwoner, van groot belang. Ik vraag voortdurende aandacht voor al onze 50PLUS-standpunten. Continu politieke campagne voeren is mijn manier van het op agenda zetten van de 50PLUS-aandachtspunten.”

Waarom moeten mensen op 50PLUS stemmen?

“Het ouderenbelang is een gedeeld belang van zowel jong als oud. Nu onze samenleving inrichten voor ouderen betekent voor jongeren dat hun bedje voor later gespreid wordt. De inzet en standpunten van 50PLUS zijn daarom gericht op het welzijn en welbevinden van alle mensen; met de kracht van PLUS! Daarom dus!” .


©bovenstaande informatie is afkomstig van 50pluspartij.nl (27 nov. 2020)