Ruud van Acquoij

Ruud van Acquoij:

‘Minder regeldruk en meer menselijkheid in de zorg’

Kandidaat Tweede Kamer 50PLUS: Ruud van Acquoij - Foto: Patricia SteurRuud van Acquoij uit Eindhoven staat op plaats 8 van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Ruud is naast fractievoorzitter en raadslid voor 50PLUS in de Brabantse Lichtstad ook coach. Betaalbare, innovatieve en passende zorg heeft zijn grote interesse. “Daarvoor ga ik me hard maken: een zorg met minder regeldruk en volop aandacht voor menselijkheid!”.

Vraag mensen die hem kennen wie en wat Ruud van Acquoij is en ze zullen antwoorden dat hij een vriendelijke, weloverwogen man is die voor veel verschillende uitdagingen heeft gestaan. Ruud glimlacht bescheiden als hij die kwalificatie hoort. De 57-jarige is momenteel werkzaam als raadslid en fractievoorzitter voor 50PLUS in Eindhoven. “Daarnaast heb ik een eigen bedrijf, Coach Ruud, waar ik me bezighoud met individuele coaching, met als motto ‘innovatie begint bij jezelf’”, vertelt hij. “Ik geef ook trainingen met behulp van virtual reality op het vlak van LVB, Licht Verstandelijke Beperking. Ik ben bovendien mantelzorger voor mijn zoon met een beperking. En ik ben voorzitter bij een scouting voor jongeren met een beperking.”

Ruud is een geboren en getogen Eindhovenaar, is getrouwd en heeft een zoon. Over zijn hobby’s zegt hij: “Ik vind het heerlijk om met de mountainbike door de bossen te fietsen. Of om met het gezin op een zeilboot te varen om zo tot rust te komen. Wij genieten van ieder moment in ons leven, temeer omdat niet alles vanzelfsprekend is. In deze wereld leven met een beperking of ouder zijn wordt al snel bestempeld als ‘lastig zijn’ en ‘niet passend in ons systeem’. Dagelijks maak ik mee dat mensen niet begrepen of gediscrimineerd worden vanwege een beperking of leeftijd. En dat terwijl iedereen een beperking heeft en we allemaal ouder worden.”

Voor welke punten uit het verkiezingsprogramma van 50PLUS ga je je hard maken?

“Ik ga mij inzetten voor betaalbare, innovatieve en passende zorg. Een zorg met minder regeldruk en volop aandacht voor menselijkheid. We moeten zoeken naar innovatieve mogelijkheden om de efficiëntie en effectiviteit te verhogen. Marktwerking in de zorg moeten uitsluitend worden toegepast als die écht ten gunste van de mensen komt. Dus de eigen bijdrage verlagen en een einde aan zorgcowboys maken. Vooral door de toenemende vergrijzing ligt daar een pittige uitdaging!”

Wat wil je voor 50PLUS gaan bereiken?

“Een betere samenleving waarin gezondheid en menselijkheid verbeterd worden. Hiervoor zal ik mijn kennis, kunde en kracht inzetten, gecombineerd met de contacten bij de gemeentes, provincies, waterschappen, maar ook met de inwoners.”

Waarom moeten mensen op 50PLUS stemmen?

“Het gedachtengoed van 50PLUS is door de jaren heen niet veranderd. We noemen dat ‘de kracht van 50PLUS’. Dat is niet één persoon, maar die kracht dragen we allemaal uit. De PLUS staat voor alle mensen die ouder worden, nu en in de toekomst. Juist nu alle krachten gebundeld worden, gaan we laten zien dat 50PLUS er is voor u! Ontmoet, ontdek, doe mee en stem op de kracht van PLUS!” .

©bovenstaande informatie is afkomstig van 50pluspartij.nl (27 nov. 2020)

©bovenstaande informatie is afkomstig van 50pluspartij.nl (27 nov. 2020)