Martin Nijkamp

Martin Nijkamp:

‘Pensioen ligt mij na aan het hart’

Kandidaat Tweede Kamer 50PLUS: Martin Nijkamp - Foto: Patricia SteurMartin Nijkamp uit Bloemendaal staat op plaats 4 van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Martin is lid van de Raad van Bestuur van Robeco en hij wil zich als Tweede Kamerlid voor 50PLUS hard maken voor de pensioenen. “Natuurlijk voor alle gepensioneerden, maar ook voor de mensen die nu pensioen opbouwen.”

Martin Nijkamp (61) is getrouwd met een echtgenote die werkzaam is in de cultuursector. “Of eigenlijk werkzaam was”, corrigeert hij zichzelf. “We zijn de ouders van drie studenten. Wij wonen onder de rook van Haarlem en Tata Steel. Van geboorte ben ik een Amsterdammer, maar het grootste deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht in de Limburgse mijnstreek.” Na een studie Economie in Groningen werkte Martin aansluitend drie jaar aan de Universiteit Brabant in Tilburg. Daarna maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. “Ik werk nu al meer dan 25 jaar in de beleggingswereld”, vervolgt hij. “Sinds september 2017 als lid van de Raad van Bestuur van Robeco. Dat is heel fascinerend door de opkomst – nu exponentieel – van het maatschappelijk verantwoord beleggen, een gebied waarop Robeco wordt gezien als één van de wereldwijde leiders.”

“Ik ben een paar jaar bestuurslid geweest van een groot ondernemingspensioenfonds”, vertelt Martin, “en ik heb een belangrijke bijdrage geleverd aan de oprichting van een algemeen pensioenfonds en een Premie Pensioen Instelling. Pensioen ligt mij hierdoor na aan het hart en daar wil ik mij namens 50PLUS ook heel hard voor maken. Natuurlijk voor alle gepensioneerden, maar ook voor de mensen die nu pensioen opbouwen.”

Nog wel tijd voor hobby’s?

“Oh, zeker wel. Tussen al het werk door sla ik graag een shuttle over het net, als fanatieke recreant. Daarnaast heb ik onlangs een racefiets gekocht en train ik om volgend jaar die bergen te bedwingen waar ik al zoveel jaren overheen wandel, in het bijzonder in de Dolomieten. Ik ben gek op Italië en de Italianen.”

Voor welke punten uit het verkiezingsprogramma van 50PLUS ga je je hard maken?

“Ik zei het al: voor de pensioenen natuurlijk. Maar daarnaast ook voor het arbeidsmarktbeleid en de moeizame positie van 50-plussers daarin, belastingen – niet alleen het deelbelang van 50-plussers, maar wel met veel aandacht voor hen. En breder: gezondheid (preventie en zorg), jeugd (onze kinderen en kleinkinderen) en klimaat. Desgevraagd vanzelfsprekend ook voor andere thema’s. En dat met een krachtig, eensgezind team, met nadruk op ‘eensgezind’ en op ‘team’! Stem op 50PLUS als u ons in staat wilt stellen om uw belangen te behartigen op deze vele gebieden.” .

©bovenstaande informatie is afkomstig van 50pluspartij.nl (27 nov. 2020)