Marc van Rooij

Marc van Rooij:

‘Ouderen zijn geen sluitpost, maar een bron van ervaring’

Kandidaat Tweede Kamer 50PLUS: Marc van Rooij - Foto: Patricia SteurMarc van Rooij uit Almere staat op plaats 7 van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Marc is zelfstandig ondernemer en Statenlid in Flevoland. “Ouderen staan midden in de samenleving. Ze zijn geen sluitpost, maar een bron van wijsheid en kennis die overgedragen moet worden aan nieuwe generaties”, aldus Marc.

Marc van Rooij (57) woont in Almere, is getrouwd en heeft wakeboarden, golf, motorrijden en koken als hobby’s. In het dagelijks leven is Marc zelfstandig ondernemer en hij is voor 50PLUS lid van Provinciale Staten van Flevoland. “Ik ben geboren in Eindhoven”, vertelt Marc. “Maar ik heb over de hele wereld gewoond; als bedrijfskundige en marketingdeskundige ben ik internationaal georiënteerd. Ik hou van het goede leven en kook graag. Wat ik belangrijk vind, is openstaan voor mensen die hulp en advies nodig hebben, en klaarstaan voor hen. Bij mij is afspraak ook echt afspraak.”

Voor welke punten uit het verkiezingsprogramma van 50PLUS ga je je hard maken?

“Voor een betrouwbare overheid en transparant bestuur. Ik wil de ontwikkelingen binnen de woningmarkt nauwgezet volgen en ik wil me inzetten voor de ouder wordende samenleving. Verduurzaming en betaalbare zorg voor iedereen zullen ook speerpunten voor mij zijn.”

Wat wil je voor 50PLUS gaan bereiken?

“Ik ga voor een overheid waar burgers meer vertrouwen in krijgen en voor structurele verbeteringen binnen de woningmarkt, die voldoen aan de specifieke behoeften van ouderen. Haalbare en betaalbare verduurzamingsdoelstellingen zijn ook een doel dat ik mezelf gesteld heb. De eerste stappen hiervoor zijn gezet toen een amendement werd aangenomen naar onderzoek over levensloopbestendige woningen in de provincie Flevoland, waar honderdduizend woningen moeten komen.”

Waarom moeten mensen op 50PLUS stemmen?

“50PLUS kijkt niet naar arm of rijk, maar naar een belangrijke fase van mensen in hun leven. Een periode die door veel mensen helaas als ‘uitfaseerfase’ wordt gezien, terwijl ouderen juist midden in de samenleving staan! Ouderen zijn geen sluitpost, maar een bron van wijsheid en ervaring. Ze zijn een bron van kennis die overgedragen kan en moet worden aan nieuwe generaties. Ouderen maken een steeds groter deel uit van de samenleving en vanuit dat perspectief leveren ouderen een toegevoegde waarde aan een inclusieve samenleving.”Marcx

©bovenstaande informatie is afkomstig van 50pluspartij.nl (27 nov. 2020)