Kandidaat Algemeen bestuurslid Marinus Kasteleijn

Ik ben Marinus Kasteleijn.

Geboren in het lommerrijke en beschermde Ruurlo in de Achterhoek heb ik vrij snel de wijde wereld op gezocht. Vanuit Ruurlo vertrok ik naar Amsterdam, Zuid- en Oost Africa , via Parijs en Beaune kwam ik op de hogere Hotelschool van Lausanne in Zwitserland terecht. Mijn hele leven heeft sindsdien in het teken van omgaan met mensen ((Horeca) gestaan. De mens interesseert mij enorm. 

Vele malen ben ik in mijn leven bezig geweest met belangenverenigingen, kunstenaarsvereniging en politieke vereniging; dit meestal als voorzitter.
Eigenlijk heb ik maar 1 reden om mij op te geven als kandidaat voor het HB, n.l.:

Ik zou dolgraag een 50PLUS zien, die zonder poespas kan opkomen voor de 50plusser. Daarom zou ik mij graag binnen het HB willen bezig houden met de partijvernieuwing, zodat er een goede stevige basis voor 50PLUS ontstaat waarbij statuten en het huishoudelijk reglement veel problemen voorkomt.

Mocht ik worden gekozen als Algemeen HB lid, dan is mijn belangrijkste doel om met een tweetal anderen het huishoudelijk reglement door te lichten. 
Doordat het huidige huishoudelijk reglement van onze 50PLUS vereniging onvoldoende binding heeft is m.i. het gevolg: los zand. Immers eenmaal verkozen dan kunnen het HB, de Prov. Voorzitters, gekozen volksvertegenwoordigers in de raad/ provincie/ en kamers ieder zijn eigen weg gaan, zonder dat er een mogelijkheid is om dit te monitoren.

Mijn voorstel: met alle hiervoor genoemde gekozen mensen zal tijdens hun zittingsperiode 2x een functioneringsgesprek worden gehouden door de leden van de verkiezingscommissie. Immers de verkiezingscommissie is onpartijdig en heeft destijds de verkiezing ook begeleid. 
Het eerste functioneringsgesprek zou 2 jaar na het aan treden moeten plaatsvinden , waarna in het derde jaar het tweede gesprek zou moeten plaatsvinden in mijn visie.
Door deze wijze van werken binnen 50PLUS zal veel eerder kunnen worden bijgestuurd, wat natuurlijk veel misverstanden / gedoe weg zal nemen.

Momenteel ben ik druk bezig om te proberen om via onze lokale RTV zender een ouderenprogramma te gaan maken, hierbij zal het de bedoeling zijn om de eenzaamheid van de mensen te verminderen door een soort dating mogelijk te maken en uitsluitend programma’s voor ouderen interessant.

Als voorzitter van Drenthe heb ik tijdens de afgelopen maanden mijn bestuursleden en afgevaardigden van Emmen en Assen doorlopend op de hoogte gehouden, waardoor er nog steeds een uitstekende samenwerking is.

Mocht u twijfelen om te stemmen, bedenk dan ook dat ik de enige kandidaat uit de 4 Noordelijke provincies ben.  Wilt u contact met mij opnemen, dan kan dat via het contactformulier. Als u bij “bestemd voor” mijn naam invult komt het bericht bij mij terecht.

Blijf gezond en denk eens aan die eenzame mens in dat tehuis waar ze al maanden opgesloten zitten.

Marinus Kasteleijn, Emmen (Drenthe)

 

Hobby 

  1. Boetseren en ceramisch vormen. Van 4 juli tot september heb ik een expositie in “MicksArt” in Emmen ( zie bijgaand beeld van mijn kleindochter)
  2. Uitgever van het jaarlijkse boekje “Leuk UIT in Emmen en omgeving”
  3. Vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden . Toekomstig project in Ghana.