Antwoord op vraag 3 ‘doe hier uw zegje’

Franc Gerritsen (Bilthoven)
voormalig bestuurslid van de provinciale afdeling Utrecht
12 juli 2020

Vraagt aan Nico de Vos:
Naar verluidt heeft u tot half 2016 de opleidingen voor 50PLUS naar ieders tevredenheid verzorgd. Helaas ben ik pas in 2017 lid geworden en nu weer sinds kort lid. Gaat u direct weer starten met opleidingen en scouten?

Reactie van Nico de Vos:

Beste Franc,

Ik heb mij inderdaad gestort op het opleiding en scouting traject. Dit volgens mij tot voldoening van zowel deelnemers als organisatoren. Wij wilden graag verder en het aanbod uitbreiden, maar het toenmalige HB heeft, zonder opgaaf van redenen, het geheel gestopt. Ik weet dat erna weer initiatieven worden ontplooid door zowel het WI als individuele leden om te komen tot een goede opleiding. Of dat ook zal leiden tot scouting en of ik hier deel van uit ga maken hangt voor mij af van de aard van de opleidingen. Voor mij valt of staat het geheel met in eerste instantie draagvlak onder de leden, ten tweede ben ik voorstander van klassikaal met een stukje e-learning en ten derde of men een kritisch geluid in de opleidingen wil.

Aan de opleiding zal een scouting-apparaat gekoppeld moeten worden die op eerlijke en transparante wijze deelnemers beoordeelt en adviseert waar hen in te zetten. Een nogal rigoureus programma, maar volgens mij en mijn mede organisatoren een must om te komen tot een juiste scouting.

Als voorzitter zullen opleiding en scouting een belangrijk onderdeel worden van het beleid. Immers zonder goed opgeleid en gescout kader geen doorgroei en basis.