Valentijnsboeket voor zorgmedewerker Franc Gerritsen

Liane den Haan brengt ode aan zorgmedewerker Franc Gerritsen

Liane den Haan en Helena Bosch waren 15 maart op bezoek bij Franc Gerritsen om hem in het zonnetje te zetten. Dit was naar aanleiding van een een oproep van 50PLUS in februari om iemand uit de zorg te nomineren voor een Valentijnsboeket.

Helena reageerde daarop en nomineerde Franc. Zij had daarbij de volgende motivatie:
“Hij heeft bijna 25 jaar gewerkt als Nachthoofd in een zorginstelling in Bilthoven. dus slopende onregelmatige werktijden.
Daarnaast was hij mantelzorger voor zijn oude moeder. Zij had een verpleeghuis indicatie, maar Franc gunde het zijn ouders (vader is nu 92) om zo lang mogelijk bij elkaar in hun eigen huis te kunnen wonen. Door corona werd Franc gedwongen een hele moeilijke beslissing te nemen. (Zie zijn uitvoerige schrijven aan Léonie Sazias en kandidaat Kamerlid Raymond Brood)
Verder springt Franc ook nog bij oudere, alleenstaanden bij als zij een beroep om hem doen. En daarbij heeft hij zich ook nog enkele jaren 100% ingezet als bestuurslid van de afdeling Utrecht voor partij 50PLUS. Bijvoorbeeld zijn inzet voor de succesvolle Tweede Kamer excursie en hulp op de 50PlusBeurs.  Ook voor mij staat hij altijd klaar om klussen die mij te zwaar zijn, te doen.

Deze bescheiden man, die nu door volledig voor zijn moeder te gaan zorgen, heel erg achteruit is gegaan met zijn inkomen en later dan ook in zijn pensioen, verdient een dikke pluim en zeker een mooie bos bloemen. Kortom een geweldig mens.”

Reactie van Franc Gerritsen

17 maart 2021
Liane de Haan  verraste mij afgelopen maandag met een Valentijnsboeket van 50PLUS. Ik vond het echt te gek, dat zij in de drukte van onze campagne, tijd voor ons had gemaakt  Mijn hoogbejaarde ouders waren er echt even stil van. Drie jaar geleden ben ik naast mijn nachtdiensten in de zorg ook voor mijn moeder gaan zorgen die op een wachtlijst stond voor een verpleeghuis.

Zo kon ze samen met mijn vader thuis blijven wonen. Door het hoge risico op Covid werd ik genoodzaakt dit fulltime te doen. Liane zei dat ze, eenmaal in de kamer, zich zeker in zal zetten om de slechte inkomenssituatie van familie-verzorgers onder de aandacht te brengen. Liane bedankt voor je komst.

Ik wens je veel succes en 50PLUS bedankt voor het vrolijke boeket! Franc Gerritsen