Ron van Reenen

Ron van Reenen:

‘Ouderen zijn het cement van onze samenleving’

Kandidaat Tweede Kamer 50PLUS: Ron van Reenen - Foto: Patricia SteurRon van Reenen uit IJsselstein staat op plaats 9 van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Ron is beleidsmedewerker Openbare orde en veiligheid in zijn woonplaats. Vooral het veilig voelen en zijn van ouderen en kwetsbaren gaat Ron aan het hart. “Ouderen zijn het cement van onze samenleving”, zegt hij. “Ze zijn de mantelzorgers, de oppas, de vrijwilligers en hebben ons mooie land opgebouwd. Zij verdienen het respect dat daarbij hoort!”.

Ron van Reenen (58) heeft bijna dertig jaar bij de politie gewerkt en is sinds elf jaar beleidsadviseur Openbare orde en veiligheid bij de gemeente IJsselstein. “Ik woon samen met Mieke in IJsselstein, een heerlijke stad om te wonen”, vertelt hij. “Samen hebben wij vier kinderen en zeven kleinkinderen. Om fit en gezond te blijven doe ik aan hardlopen, spinnen en wandelen. Verder speel ik bastuba bij onze plaatselijke harmonie Amicitia.”

Voor welke punten uit het verkiezingsprogramma van 50PLUS ga je je hard maken?

“Veiligheid! Mijn kennis en ervaring op dat gebied ga ik inzetten om dat speerpunt in het programma van 50PLUS uit te voeren.”

Wat wil je voor 50PLUS gaan bereiken?

“Mijn inzet is dat iedereen in Nederland veilig is en zich ook veilig vóelt. Dat wil ik bereiken door politie en boa’s herkenbaar in de wijk te laten werken. Het plan van 50PLUS om ouderen een subsidie tot 750 euro te geven voor het beveiligen van hun woning omarm ik. Een ‘veilige voordeur’ is van groot belang! Ik wil zorgen voor gratis weerbaarheidstrainingen voor ouderen en kwetsbaren en ik ga me inzetten voor een coach om phishing en WhatsApp-fraude tegen te gaan.”

Waarom moeten mensen op 50PLUS stemmen?

“Ouderen zijn het cement van onze samenleving. Zij zijn de mantelzorgers, de oppas, de vrijwilligers en hebben ons mooie land opgebouwd. Zij verdienen het respect dat daarbij hoort. Ze verdienen de kracht van PLUS. 50PLUS is de enige partij die de ouderen écht serieus neemt en een stem geeft. Maar 50PLUS is meer dan dat. Wij zijn er ook voor onze kinderen en kleinkinderen, want ook die willen goed en gezond ouder worden.” .

©bovenstaande informatie is afkomstig van 50pluspartij.nl (27 nov. 2020)