Marc van Rooij – kandidaat algemeen bestuurslid

Almere, 25-02-2020
Betreft: sollicitatie algemeen bestuurslid 50PLUS

Geachte Leden van het Hoofdbestuur,

Middels deze brief wil ik mij formeel kandidaat stellen voor een positie van algemeen bestuurslid binnen Hoofdbestuur van de vereniging 50PLUS.
Al een groot aantal jaren zet ik mij actieve in voor 50PLUS, diverse functies heb ik reeds bekleed en ken de partij dan ook goed.

Sinds 2019 ben ik statenlid voor 50PLUS in de provincie Flevoland. Een provincie welke een aantal jaren geteisterd werd door beleid gevoerd op basis van eigen belang i.p.v. het belang van 50PLUS en haar achterban.
Deze situatie is nu goed onder controle en de situatie binnen de provincie Flevoland is stabiel met een zeer gerespecteerde fractie in de staten en een goed werkend bestuur.
50PLUS is een leden partij en in de afgelopen jaren is er altijd veel gedoe geweest binnen de partij, veel van dit gedoe komt voort uit eigenbelang van leden, eigenbelang prevaleerde bij diverse leden over algemeen belang. Hierdoor werden protocollen met voeten getreden waardoor de rechten van de leden geschaad werden. Het resultaat is, een groot vertrek van leden, leden die gedesillusioneerd zijn omdat ze niet gehoord worden en zijn. Een aantal jaren geleden had 50PLUS nog ruim 10.000 leden nu mogen we blij zijn als we net boven de 3000 uitkomen.

Dit is de reden waarom het nieuwe HB moeten werken aan het herstellen van vertrouwen van leden om te voorkomen dat deze ook de partij verlaten. Tevens moeten wij stabiliteit uitstralen zodat het aantal leden weer kan toenemen. Met meer dan 7 miljoen 50plussers in Nederland is er een enorme behoefte aan een partij die opkomt voor mensen van 50 jaar en ouder. Een aantal weken geleden heb ik aan u een strategische notitie gestuurd waar ik het een en ander duidelijk heb gemaakt m.b.t. doelgroep en positionering.
Een ieder die mij kent zal beamen dat wanneer ik mij inzet, ik alles op alles zet om een goed resultaat te bereiken. Met meer dan 35 jaar (inter-) nationale ervaring in het bedrijfsleven en daarna als succesvol zelfstandig ondernemer, beschik ik over voldoende bagage om relevant te kunnen participeren binnen het nieuwe hoofdbestuur van 50PLUS. Uitgangspunt voor mijn positie binnen het hoofdbestuur zal zijn om te een solide basis mede vorm te geven, waarop de vereniging verder kan bouwen met als eerste de herziening van de diverse protocollen.
Wat mij betreft is de taak van het hoofdbestuur een solide basis neerzetten zodat de partij verder kan groeien in ledental. Het uitstralen van vertrouwen en duidelijk communiceren met de leden binnen door de leden gestelde kaders is hierbij essentieel.

Zoals u kunt lezen in mijn beknopt CV heb ik meer dan voldoende kennis en vaardigheden om een positie binnen het Hoofdbestuur naar behoren in te kunnen vullen.
Mocht u nog vragen hebben, dan sta ik u natuurlijk graag te woord.

Hopende op uw positieve reactie,

Drs Marc van Rooij
Lidmaatschapsnummer 17194

naar CV

 

 

 


(C) De informatie op deze pagina is afkomstig van de website 50PLUSpartij.nl

 

Vragen aan de kandidaten en antwoorden van Marc van Rooij