Algemeen Bestuurslid Gerard van Hooft

Mijn naam is Gerard van Hooft

Geweldig om een podium te krijgen om jullie te vertellen wie ik ben  en, belangrijker, waar ik voor sta en van plan ben om te gaan doen.

Als vader van 3 kinderen, werkend in een eigen bedrijfje, met partner, heb ik een prima leventje. Druk, jazeker!!   En dan toch nog tijd hebben voor 50PLUS ?

Uiteraard, ik heb voldoende te doen maar tevens erken ik het belang om te vechten voor mijn prima leventje als ik veel minder te doen heb! En dat is bij mij over 10 jaar.

Regeren is vooruit zien, dus wil ik nu beginnen om over 10 jaar de vruchten ervan te kunnen blijven plukken. Oftewel lieve mensen, vooruitkijken naar wat je in de toekomst kunt bereiken waarvoor ik nu graag tijd vrijmaak.

In 2018 was ik gekozen als penningmeester in het Hoofdbestuur van 50PLUS. Hiervan heb ik veel geleerd, veel gedaan en ook in een korte tijd veel bereikt. Ik heb veel goede, leuke 50-plussers leren kennen wat hun waarden waren, hun 50PLUS passie en hun inzet.

Natuurlijk moeten we leren van de fouten gemaakt in het verleden maar tegelijkertijd moeten we verder kijken dan de horizon van de komende Kamerverkiezingen van maart 2021.

Want daar draait het hier nu over. Over het voort bestaan van de 50PLUS als stabiele, regeringswaardige partij. De enige partij in Nederland die continue opkomt voor het beland van de ouderen en niet zoals andere partijen hiervoor uitkomt wanneer het ze toevallig zo uitkomt.

De komende 9 maanden zijn hiervoor cruciaal en het tijdelijke Hoofdbestuur zal in een extreem korte tijd aan de slag moeten gaan. Er is veel ervaring, tijd en inzet nodig om alles en iedereen te mobiliseren om een goed resultaat te krijgen bij de Kamerverkiezingen. We hebben geen tijd om achterom te kijken, met opgeheven vingertjes anderen terecht te wijzen, wraak te willen nemen voor die ene gedraaide loer, te klagen over hoe het anders had kunnen gaan…..

Een ervaren team hebben we nodig. Ervaring in campagne voeren, ervaring in media land, bestuurlijke ervaring, organisatorische ervaring, ervaring in het aansturen van gemotiveerde medeleden!

Uiteraard heb ik al die ervaring en talenten…….jaja, ik hoor u lachen. Maar ik kan het helaas niet alleen!

Ik heb niet alleen goede mede bestuurders nodig maar ook uw inzet als gepassioneerd 50PLUS lid, begaan met de ouderen, gedreven om onze belangen te verdedigen, te veranderen, te verbeteren!

Samen kunnen we vééééééél meer bereiken als alle losse stukjes bij elkaar.

Uw steun aan mij, is een stem voor samenwerken, harmonie, transparantie, vastberadenheid, vooruit kijken en degelijke bestuurlijke ervaring!

Met hartelijke groet,

Gerard van Hooft, Oudheusden (N.Brabant)

PS: ik hoef niet in de 2e kamer, heb geen andere dubbele of betaalde 50PLUS  functie….